Május 29. Szerda, Magdolna

Hétvégén forróság, aztán markáns lehűlés!

null

Pénteken sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem lesz. 27 és 32 fok közötti igazi strandidő lesz. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül.

Szombaton sok napsütés várható, inkább csak északon növekszik meg a gomolyfelhőzet, és itt zápor, zivatar is előfordul. Országos hőség lesz 30-36 fokos maximumokkal.

Vasárnap délutánig marad a napos, meleg idő; aztán délutántól ÉNy felől záporok, zivatarok alakulnak ki. ÉNy-ra besodródhat egy-egy heves zivatar is. Többfelé forrósággal búcsúzik az idei nyár, 33 és 38(!) fok közötti rekkenő hőség várható. Eleinte a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek.

Hétfőn borult időre van kilátás sokfelé esővel, záporral. Drasztikusan visszaesik a hőmérséklet, néhol a 20 fokot sem éri el a csúcsérték. Az eső mellé erős északnyugati szél társul. Őszi idővel kezdődik a hét!

Kedden délutánig maradhat a hűvös, borongós időjárás ismétlődő esővel, záporesővel. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. 15 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk.

(fotó: Ildis)