Július 18. Csütörtök, Frigyes

Forró hétvége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton sok napsütésre, délután gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Zápor, zivatar csak elszórtan (nagyobb eséllyel a főváros térségében és északon) alakulhat ki. Rekkenő hőség, több helyen forróság lesz 30-37 fokos maximumokkal. A déli, délnyugati szél megélénkül.

Vasárnap estig marad a kiváló strandidő sok napsütéssel, és többfelé forrósággal. Eleinte a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 33 és 38(!) fok között alakul a hőmérséklet. Estétől aztán északnyugaton már kialakulnak záporok, zivatarok.

Hétfőn erősen felhős lesz az ég. A nyugati és a középső tájakon egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Keleten még csak elszórtan lehet csapadék. 20 és 30 fok között változik a hőmérséklet - keleten lehet még nyári idő. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen lesz erős.

Kedden, szeptember első napján eleinte sokfelé várható eső, záporeső, majd napközben - az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze 17-24°C valószínű.

Szerdán friss, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél élénk lesz. 20 és 26 fok közötti kellemes kora őszi idő ígérkezik.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)