Június 16. Vasárnap, Jusztin

Szikrázó júliusi napsütés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán szikrázó júliusi napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem lesz. Friss lesz a reggel: 7 és 13°C közé csökken a hőmérséklet, délután kellemes, 25°C körüli idő valószínű. Gyenge lesz a délnyugatira forduló szél.

Csütörtökön az ország nagy részén sok napsütés várható, de északkeleten megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt zápor, zivatar is kialakul. 25 és 31 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken napos, kiváló strandidő várható szinte országos kánikulával. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 29-34 fokot. A déli, délkeleti szél megélénkül.

Szombaton délelőtt még csak nyugaton, délután már máshol is erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. ÉNy-on már csak 22-26, máshol még 27-33°C várható. A Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az ÉNy-i szél.

Vasárnap ÉNy felől csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős, friss idő alakul ki. A hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű, átmenetileg ismét megszűnik a hőség, felfrissül a levegő.

(fotó: Takács Lajos Taki)