Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Péntek estétől támadnak a zivatarok!

null

Pénteken eleinte a napos időt fátyol, később gomolyfelhők zavarják. Kezdetben csak néhol, majd estétől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Késő estétől a Dunántúlon - főleg a déli felén - heves zivatarok lehetnek felhőszakadással, jégesővel, pusztító szélrohamokkal. Az éjszaka második felében ÉNy-on tartós, kiadós eső valószínű, közben a zivatarok ÉK, K felé mozdulnak. A hőmérséklet csúcsértéke (a csapadék előtt) eléri a 25-31 fokot.

Szombaton hajnalban a középső tájakon, míg délelőtt inkább északon és keleten fordul elő újabb zápor, zivatar. Az ÉNy-i, Ny-i területeken akár egész nap eshet az eső. A legtöbb napsütés az Alföldön ígérkezik. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A tartósan csapadékos tájakon csak 20 fok körül alakul a hőmérséklet, egyébként 22-30°C várható délután.

Vasárnap aDunántúlon már többórás napsütésre, míg keleten több gomolyfelhőkre van kilátás. Keleten még elszórtan lesznek záporok, zivatarok. Az északkeleti szél főleg eleinte lesz élénk. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 31°C között változik.

Hétfőn és kedden napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, elszórtan nyári csapadékkal: záporral, zivatarral. Visszatérhet az országos hőség, egyre több helyen mutathatnak 30-31°C-t a hőmérők.

(fotó: Posza Róbert)