Május 22. Szerda, Júlia, Rita

30 fokos hőség, délután elszórt zivatar

null

Kedden sok napsütésre számítunk, napközben gomolyfelhő-képződéssel. A délután második felétől először ÉK-en, majd a Dunántúlon is záporok, zivatarok alakulnak ki. Estétől megélénkül az ÉNy-i szél. 27 és 33 fok közötti kánikula várható.

Szerdán északnyugat felől elszórtan fordulnak elő záporok (néhol zivatar is lehet), majd a déli óráktól csökkenni kezd a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet: délután 24-29°C lesz. Élénk marad az ÉNy-i szél.

Csütörtökön ragyogó napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás. Estig csapadék nem lesz. Igen kellemes nyári idő ígérkezik 27 fok körüli csúcsértékkel.

Pénteken hajnalban és a délutáni óráktól nyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki, míg napközben napos idő valószínű. 25-30 fokos meleg ígérkezik.

Szombaton ÉNy felől erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. Nyugaton már csak 20, keleten még 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az ÉNy-i szél megerősödik.

(fotó: Mohai Balázs, MTI)