Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Szeles napok jönnek

Előrejelzés
2020. június 18. 10:00
null

Pénteken a gomolyfelhők mellett kisüt a nap. Záporok eleinte főleg északon és keleten, majd délután délnyugaton fordulnak elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi részein és a középső tájakon viharos széllökések is lehetnek. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Szombaton az ország nagy részén változóan felhős idő ígérkezik, többórás napsütéssel, de északkeleten, keleten gyakran lesz erősen felhős az ég. Főleg északon és keleten fordul elő eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél továbbra is sok helyen erős, néhol viharos lesz. Marad a 23-24°C körüli maximum.

Vasárnap továbbra is északkelet felé haladva lesz felhősebb az ég, a legtöbb napsütés a délnyugati területeken valószínű. Záporok elszórtan alakulnak ki. Változatlanul erős lesz az északi, északnyugati légmozgás. 20 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn és kedden napos, gomolyfelhős idő várható. Ismét nagyobb eséllyel fordul elő zivatar, zápor. A szél azonban mérséklődik, a nappali felmelegedés pedig erősödik: kedden már 25-30°C-os nyári meleg lehet.

(fotó: Török Brigi)

szelesesőzáporhidegfrontzivatarjúniusszélfelhős