Május 23. Csütörtök, Dezső

Sokfelé eső, zápor, zivatar

null

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Sok helyen várható eső, zápor, zivatar. Tartósabb esőre inkább nyugaton, zivatarokra főleg keleten számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. Hidegfronti hatás érvényesül. Délután mindössze 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden nyugaton - az erős ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet, itt már csak elszórtan várhatók záporok. Keleten gyakran lesz gomolyfelhős az ég, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Hajnalban, reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. 20-25°C várható délután.

Szerdán továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan újabb zivatarok, záporok alakulnak ki. A csúcsérték 21 és 26 fok között alakulhat.

Csütörtökön és pénteken gomolyfelhők ugyan lesznek az égen, de már többórás napsütés is várható. Csak elszórtan fordul elő csapadék. Az ÉNy-i szél gyakran lesz élénk, pénteken erős. 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

(fotó: Hannabodi)