Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Pénteken még zivataros, szombaton már strandidő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken atöbbórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte a Dunántúlon, majd egy rövidebb szünet után az északi, északkeleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Este északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesőkkel. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 30 fok közötti igazi nyári meleg lesz.

Szombaton sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Frissítő zivatar, vagy zápor csak estétől elszórtan alakul ki. 27 és 32 fok közötti kánikula várható. A déli, délkeleti szél élénk lesz.

Vasárnap marad a sok napsütés, de gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat, ismét nagyobb eséllyel délutántól, estétől. 30-31°C körüli hőség valószínű.

Hétfőn egy gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést, északon záporokat, zivatarokat és szélerősödést. Csak néhány fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős, kellemes nyári nap ígérkezik, egy-egy záporral. Mérséklődik a szél. A hőmérséklet 27 fok körül alakul.

(fotó: Szabó Ági)