Május 29. Szerda, Magdolna

Kevesebb zivatar, melegebb idő

null

Pénteken atöbbórás napsütést nyugaton kevesebb, keleten több gomolyfelhő zavarja. Inkább keleten alakul ki zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg, azonban zivatarok környezetében viharos lökések lehetnek. Reggel 15, délután 26°C körül alakul a hőmérséklet. Kellemes nyári napunk lesz, fronthatással nem kell számolnunk.

Szombaton aDunántúlon ragyogónapsütésre számíthatunk gomolyokkal. Keleten a kezdeti, délelőtti napsütést erős gomolyfelhő-képződés követi, és déltől elszórtan fordul elő zivatar, vagy zápor, néhol jégeső. 26 és 31°C közötti értékeket mérhetünk. Főleg a Dunántúlon - a Balatonnál és a Velencei-tónál - készülhetünk strandidőre.

Vasárnap gyakran törnek magasra a gomolyfelhők, és eleinte csak elszórtan, délután már több helyen valószínű zápor, zivatar. Estefelé a keleti tájakon komolyabb zivatarok is lehetnek jégesővel, felhőszakadással. 25-30 fokos nyári melegre van kilátás. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Hétfőn és kedden változóan felhős idő ígérkezik, és már csak elszórtan fordul elő zápor. Mérsékelt marad az északias szél. Délutánonként 23-29°C várható.

(fotó: Gáspár Gézu)