Május 26. Vasárnap, Evelin

Ismét záporok

null

Kedden gomolyfelhők zavarják a napsütést, és főleg déltől várható szórványosan zápor, zivatar. Élénk, a Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél. Reggel 11, délután 20°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de ismét magasra törnek a gomolyfelhők, melyekből ezúttal inkább a Dunántúlon fordulhat elő zápor, zivatar. 21-22 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan várható zivatar, vagy zápor. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 21-26 fok lesz.

Pénteken délnyugat felől egyre többfelé törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor. Néhol heves zivatarok is lehetnek, felhőszakadással, jégesőkkel, viharos szélrohammal. 19 és 27 fok között alakul a hőmérséklet - a csapadékos tájakon lesz a hűvösebb. Az ÉNy-i szél estétől viharossá fokozódhat.

Szombaton csökken a felhőzet, sok napsütés valószínű, már csak futó zápor fordulhat elő. Fokozatosan veszít erejéből az eleinte még erős ÉNy-i szél. A csúcsérték 23 fok körül alakul.

(fotó: Tóth Patrik)