Május 21. Kedd, Konstantin

Erős délnyugati szél

Előrejelzés
2020. június 03. 10:00
null

Csütörtökön változóan felhős, napos időre számíthatunk. Zápor csak elszórtan fordulhat elő. A DNy-i szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Melegfronti hatás várható. A hőmérséklet eléri a 22-27 fokot.

Pénteken délelőtt még csak néhol, déltől egyre többfelé lesz eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Késő estig a DNy-i, majd utána az ÉNy-i szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos kifutószél valószínű. ÉNy-on 17, DK-en még 26°C körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban megszűnik a csapadék, és napközben sok napsütés ígérkezik. Mérséklődik, majd ismét délnyugatira fordul a légmozgás. A maximum 24 fok körül várható.

Vasárnap ismét gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 24-25 fok körüli kellemes kora nyári hőmérséklet ígérkezik.

Hétfőn csökken a felhőzet, már csak elszórtan fordulnak elő záporok. Az ÉNy-i szél élénk lesz. Pár fokkal frissebb idő valószínű: délután 22-23°C körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Böröcz Tamás)

viharosesőmelegfrontzáporzivatarnyárszélmelegedés