Június 13. Csütörtök, Anett

Főleg keleten lesznek záporok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken nagyrészt erősen gomolyfelhős időre számíthatunk, a legtöbb napsütés nyugaton várható. Délután szórványosan, főleg a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében heves szélrohamok lesznek. Reggel 10, délután 20°C körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton anapsütés mellett sok gomolyfelhő lesz az égen, és elsősorban a középső tájakon fordulhat elő zápor, zivatar. Reggel 6 és 12, délután 16 és 21 fok között valószínű a hőmérséklet - tehát folytatódik a sokéves átlagnál hűvösebb időjárás. Sokfelé lesz élénk, néhol erős az ÉNy-i szél.

Vasárnap északkelet, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Mindössze 13 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn estig maradhat a borongós, csapadékos időjárás. Az erősen felhős égből több alkalommal lehetnek záporesők. A maximum 20 fok körül alakul. Az ÉK-i szél megerősödik.

Keddtől fokozatosan erősödhet a nappali felmelegedés, délutánonként már 25-26 fok is lehet. Zápor, zivatar azonban továbbra is gyakran fordulhat elő.

(fotó: Ptk Chriss)