Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Záporos napok jönnek

Előrejelzés
2020. április 27. 10:00
null

Kedden hajnalban még több helyen, napközben már csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Egyébként többórás napsütés várható a gomolyfelhők mellett. 20 és 25 fok közötti kora nyárias időnk lesz. A déli szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Gyenge melegfronti hatással számolhatunk.

Szerdán erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, sőt északnyugaton néhol csendes eső is lehet. A szél ÉNy-ira fordul és néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek. ÉNy-on csak 16, máshol 21°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön eleinte csökken, délutántól ismét erősen megnövekszik a felhőzet, tehát napközben sok napsütés valószínű. Délutántól nyugat felől elszórtan fordulnak elő újabb zivatarok, záporok. A csúcsérték 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken és szombaton mindkét nap gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és több alkalommal lehetnek záporok, zivatarok. Szárazabb levegő vasárnaptól érkezik. A maximumok 20 fok körül várhatók.

(fotó: Cyclonerik)

nyáriasáprilisváltozékonyzáporzivatarcsapadékmájus 1