Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Hidegfront erős széllel

null

Kedden reggel több helyen lehet eső, zápor, majd délelőtt ÉNy felől gyorsan csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Délután a megnövekvő gomolyfelhőkből inkább csak keleten fordul elő futó zápor. Estére mérséklődik az erős, olykor viharos északnyugati szél. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Délután 9 és 14°C között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk. A néha megnövekvő felhőkből nem alakul ki csapadék. A nyugati, délnyugati szél megélénkülhet. Reggel -1, délután 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön csak fátyolfelhők zavarják a kellemes áprilisi napsütést, nem lesz eső. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 21-22 fok várható.

Pénteken eleinte kevés fátyolfelhő lesz az égen, majd egyre jobban megnövekszik a felhőzet, és délután már záporok is kialakulnak. Eleinte a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 20 és 26 fok közötti meleg ígérkezik.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporok is előfordulnak. 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Havel Gábor)