Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Nyugaton kisüt a nap

Előrejelzés
2020. március 03. 10:00
null

Szerdán az erős, a nyugati tájakon viharos szél hatására a Dunántúlon egyre többfelé süt ki a nap. Ezzel szemben a Dunától keletre még borongós marad az idő. A Tiszántúlon tartós eső, a Duna-Tisza-közén záporesők alakulnak ki. 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfront érkezik.

Csütörtökön hajnalban az Alföldön köd képződik, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Ezt leszámítva sok napsütés várható, délutántól nyugat felől felhősödéssel, de estig csapadék nem fordul elő. A délies szél megélénkül. Délután 10 fok körüli hőmérséklet várható.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli, délkeleti szél néha megélénkül. Marad a 10 fok körüli maximum.

Szombaton napközben lehet átmeneti szünet a csapadékban, reggel és este fordul elő a legtöbb csapadék. Délutántól megerősödik az északi szél. 6-11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a borús, csapadékos időjárás. Sokfelé valószínű újabb eső, a hegyekben havas eső, néhol vizes hó is. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. 3 és 9 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

(fotó: Cyclonerik)

szelesesőváltozékonyzáporhétvégeszélfelhős