Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Napos, kissé szeles

null

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, jellemzően többórás napsütéssel. Eső nem lesz. Az ÉNy-i szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Késő estétől aztán DNy-ira fordul a légmozgás. Reggel -2 és +4, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán főleg a nap első felében lesz erősen felhős az ég, ekkor szórványosan kisebb eső, zápor is kialakul. Napközben ÉNy felől csökken a felhőzet. Élénk marad a nyugati, délnyugati szél. A borongós idő ellenére tovább melegszik a levegő: délután már 15°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás. Az élénk DNy-i szél még melegebb levegőt hoz hazánk térségébe, 15 és 20 fok közötti kellemes tavaszi idő alakul ki.

Pénteken északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporesők is előfordulnak, miközben egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. 10 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton fokozatosan csökken a felhőzet, inkább csak eleinte a keleti területeken lehet csapadék. Az ÉNy-i szél gyakran lesz erős. 10-11 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

(Fotó: Pap Miklós)