Április 14. Vasárnap, Tibor

Átmeneti derű

Előrejelzés
2020. március 01. 10:00
null

Hétfőn hajnalban, reggel többfelé lesz eső, majd nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután aztán DNy felől újabb felhősödés kezdődik, de késő estig ezekből a felhőkből nem alakul ki csapadék. A nyugati, majd a déli szél lesz élénk. 10 és 17 fok közötti, igazi kora tavaszi napunk lesz.

Kedden borult időre számíthatunk, szinte országszerte esővel. Keleten a déli, nyugaton az északnyugati szél erősödhet meg. A Dunántúlon 5-10, keleten 11-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán aDunántúlon már csak elszórtan fordul elő zápor, vagy havas eső zápor. Ezzel szemben a Dunától keletre újabb tartós, akár kiadós esőzés valószínű. Erős lesz az ÉNy-i szél. 5 és 10 fok közé csökken mindenhol a hőmérséklet.

Csütörtökön keleten marad az erősen felhős idő újabb esővel (az Északi-középhegységben havazhat), míg a Dunántúlon már több órára is kisüthet a nap. Az ÉNy-i szél főleg a Dunántúlon fokozódik viharossá az ÉNy-i szél. Marad a 7°C körüli maximum.

Pénteken az erős északnyugati szél hatására keleten is csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen valószínű napsütés. A csúcsérték 10 fok körül várható.

(Fotó: Rostásy Szabó Mihály)

szelesesőzáporesőzéscsapadékosmárciusszél