Június 14. Péntek, Vazul

A hétvége még napos

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Egy-egy zápor előfordulhat. 14 és 19 fok közötti kellemes tavaszi meleg várható. Front nem lesz felettünk, a légmozgás is gyenge marad.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű. Elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi, északnyugati szél napközben egyre inkább megélénkül, estétől megerősödik - jelezvén a hétfői hidegfront közeledtét. A hőmérsékletben egyelőre nem lesz változás, marad a 16 fok körüli maximum.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, melyet főleg a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó vált fel. Erős lesz az ÉK-i szél. 6 és 13 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Kedden az erős, olykor viharos északkeleti szél hatására ÉK felől csökken a felhőzet, de hózápor még elszórtan előfordul. Reggel fagyni fog és délután is mindössze 5-10 fok várható.

Április első napján többórás napsütésre, de hűvös időre van kilátás. Reggel országos fagy valószínű, délután is csak 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

(kép: Pádár Klaudia)