Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Tavaszias hétvégénk lesz!

Előrejelzés
2020. február 13. 10:00
null

Pénteken hajnalban még több helyen lehet eső (ÉK-en akár havas eső), majd napközben - a többfelé megerősödő ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet, kisüt a nap és felhőátvonulások lesznek elszórt záporral, hózáporral. 10 fok körül alakul a csúcsérték. Hidegfronti hatás valószínű.

Szombaton reggelre északkeleten köd, illetve rétegfelhőzet képződik, mely akár egész nap megmaradhat. Máshol többórás napsütés, változó felhőzet várható. Eső nem lesz, és a szél is mérséklődik. Kellemes kora tavaszias időnk lesz 10-11°C körüli maximummal.

Vasárnap aDunántúlon ragyogó napsütés, a Dunától keletre vékony rétegfelhőzet valószínű. Csapadék nem alakul ki. 9 és 14 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél néha megélénkül.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, miközben kissé tovább melegszik a levegő: délután már 10-15 fokos tavaszias hőmérséklet ígérkezik. A DNy-i szél megerősödik.

Kedden átmeneti felhősödéssel és szélerősödéssel hidegfront érkezik, de csak elszórtan okoz záporokat. Marad a 10 fok körüli csúcs.

(fotó: Gerzsei Andrea)

zápornapsütéshétvégefebruártavasziasszél