Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Még viharosabb szél jön!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden hajnalban és reggel még több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar, aztán a délelőtt folyamán - a nagy területen viharossá fokozódó (60-90 km/h) északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Északnyugaton és a főváros környezetében 100-105 km/h-s széllökések is lehetnek. Délután a felhőátvonulásokból egy-egy zápor előfordulhat. A hőmérséklet délután 6 és 12 fok között alakul. Erős hidegfronti hatás várható. Az autósoknak fokozott figyelemmel kell vezetniük a viharos oldalszél miatt!

Szerdán erősen felhős lesz az ég, szórványosan alakul ki eső, záporeső. Már csak élénk lökések kísérik a nyugati szelet. Reggel 0, délután 6-7°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön reggel csökken, este újra megnövekszik a felhőzet, de napközben napsütésben is bízhatunk. Csak elszórtan fordul elő zápor. A csúcsérték 5 és 11 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte több helyen valószínű eső, a hegyekben és északkeleten havas eső, majd napközben csökken a felhőzet. 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél.

Szombaton többórás napsütésre, kevés felhőre van kilátás. A reggeli 0 fokról 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.

(kép: WxCharts)