Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Marad a szeles, enyhe idő

null

Pénteken napközben átmenetileg megnövekszik, majd gyorsan csökken a felhőzet. A felhősávból elszórtan - főleg északon - alakul ki záporeső. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. 9-10 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombaton többórás napsütés, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél megélénkül. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 10 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős időre számíthatunk. Északkeleten, északon szórványosan, máshol csak néhol fordul elő eső, zápor. Estig a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. 11 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfőn hajnalban még előfordul záporeső, majd a nagy területen viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Erős hidegfronti hatás érvényesül majd.

Kedden változóan, gyakran erősen felhős idő valószínű, de eső még nem alakul ki. A DNy-i szél megerősödik, mely ismét több fokkal melegebb levegőt hoz hazánk térségébe: délután 15-17 fok is lehet.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)