Június 24. Hétfő, Iván

Többfelé eső, ÉK-en hó is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és nyugat felől többfelé várható kiadós eső, eleinte az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás. Estétől a Dunántúlon hózáporok válthatják fel az esőt, sőt DNy-on zivatar is kitörhet. Eleinte a déli, estétől az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. Kettős fronthatással számolhatunk. Reggel 0-5, délután 5-10°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán délelőtt gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg délen szórványosan fordul elő hózápor, zápor. Délután hosszabb napos időszakok is lehetnek. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. +5, +6 fok körül alakul a maximum.

Csütörtökön napközben ÉNy felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan (keleten akár több helyen) valószínű eső, havas eső, zápor. Délelőtt az ÉNy-i, délután a DNy-i szél élénkül meg. Reggel -3, délután +4°C körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken borongós idő ígérkezik, szórványosan várható eső, zápor. Erős lesz a nyugati szél. 5 és 10 fok közötti enyhe időre van kilátás.

Hétvégén nagyrészt erősen felhős idő lesz, de csak elszórtan ered el az eső. 5 és 13 fok közötti enyhe idő látszik, gyakran élénk DNy-i széllel.

(kép: Np Photo)