Június 15. Szombat, Jolán, Vid

DNy felől eső és enyhülés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton a ködfoltok feloszlása után DNy felől beborul az ég. Eleinte szitálás, ónos szitálás, estétől gyenge eső alakul ki. -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge melegfront érkezik.

Vasárnap borult, párás időre számíthatunk. Többfelé alakul ki szitálás, gyenge eső, északkeleten havas eső, a hegyekben hószállingózás is lehet. ÉK-en csak +1, +2, DNy-on már +7, +9°C valószínű.

Hétfőn sokfelé képződik köd a hajnali órákban, mely akár napközben is megmaradhat. A felhőzet délutánra szakadozhat fel, ekkor kevés napsütés is lehet. A déli szél egyre inkább megélénkül. 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé ered el az eső. A déli, délnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 7-12 fok várható.

Szerdán hajnalban, reggel még több helyen eshet, majd kelet felé elhagyja az országot a csapadéktömb, és előbukkan a nap. A DNy-i, Ny-i szél gyakran lesz erős. 6-11 fok között alakul a maximum.

(fotó: Ptk Chriss)