Július 13. Szombat, Jenő

Újabb eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Aranyvasárnap eleinte még lehetnek szakadozások a felhőzetben, majd beborul az ég, és DNy felől sokfelé várható kiadós eső. Estétől megerősödik, majd viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 6 és 14°C között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, a nap első felében borult lesz az ég. Eleinte sokfelé, majd inkább csak keleten lesz újabb eső, záporeső. Sokfelé erős, nyugaton nagy területen viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős hidegfronti hatás valószínű. 5 és 10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szenteste napján változóan felhős időre van kilátás, eleinte a Tiszántúlon esővel, majd délutántól ÉNy-on, É-on záporokkal, a hegyekben hózáporokkal. Átmenetileg gyengül a kezdetben még erős ÉNy-i, Ny-i szél. Reggel 0 és 6, délután 5 és 10 fok között valószínű a hőmérséklet.

Karácsony első napján erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Újra sokfelé megerősödik az ÉNy-i szél. +7°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Karácsony második napján csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, többórás napsütés lehet. Marad az 5-10°C közötti csúcsérték.

(fotó: Béres Attila Nature Photography)