Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Lehűlést hoz a karácsony

Előrejelzés
2019. december 20. 10:00
null

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A déli szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a nap első felében átmeneti szünet lesz a csapadékban, rövid időre a nap is előbukkanhat. A délelőtt aztán újra beborul az ég, és déltől újra sokfelé ered el az eső. Késő estétől viharossá fokozódik az ÉNy-ira forduló szél. 10-11°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn borult időre számíthatunk, eleinte sokfelé, majd a keleti területen esővel. A viharos szél hatására a Dunántúlon szűnik a csapadék, és szakadozik a felhőzet. Erős hidegfronti hatás érvényesül. 5 és 10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szenteste napján keleten akár délutánig folytatódhat az esős idő, míg máshol változóan felhős idő ígérkezik, akár többórás napsütéssel. Marad az erős légmozgás. Reggel 2, délután 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Karácsony első napján sok napsütésre van kilátás egy-egy futó záporral, néhol hózáporral. Délutánra mérséklődik az északnyugati szél. A reggeli órákban -1 és +4, délután +3 és +9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Bontovics Máté)

esőhidegfrontkarácsonyenyhelehűlésszél