Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Eső, ÉK-en ónos eső!

Előrejelzés
2019. december 08. 10:00
null

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A Tiszántúlon azonban csak késő estétől lehet csapadék. Eleinte ÉK-en akár ónos eső is kialakulhat. 0 és +10 fok közé enyhül a levegő, egészen északkeleten lehet még fagypont körüli csúcsérték.

Kedden aviharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, ám a Tiszántúlon estig lehet csapadék. +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán areggeli párásság megszűnése után többórás napsütésre van kilátás. Eső nem lesz. A fagyos reggel után délutánra +5 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön borult idő valószínű többfelé csapadékkal: nagyrészt eső, szitálás lesz, de a magasabban fekvő tájakon havazhat és havas eső is kialakulhat. Reggel gyengén fagyhat, míg 0 és +5 fok között várható a maximum.

Pénteken anap első felében kevés, délután újra sok felhő lesz felettünk, és ekkor újra eleredhet az eső. A déli szél nagy területen erősödik meg. +5, +6 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

(fotó: pixabay)

felhőesőtélszürkepáraköd