Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Újra eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán reggelre főleg az Alföldön képződhet sűrű köd (akár ködszitálással), mely csak lassan oszlik fel. Napközben beborul az ég, és késő délutántól nyugat felől elered az eső. A déli szél egyre inkább megerősödik. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön borongós időre számíthatunk több helyen ismétlődő esővel, záporesővel. 9 és 15 fok közé enyhül a levegő. A DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megélénkül.

Pénteken sokfelé lesz párás, foltokban ködös a reggel. Napközben marad a borús idő, de eső inkább csak északon, északkeleten fordul elő. Megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad az enyhe idő: a maximum 10-11 fok körül alakul.

Szombaton hidegfront okoz szélerősödést, futó záporokat (a hegyekben és északon már hózáporokat!). Délután valószínű több napsütés. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet - erős lehűlés kezdődik.

Vasárnap agyengén fagyos reggelt követően napközben felhősödés kezdődik, de számottevő csapadék estig nem lesz. Már csak +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők - december első napja meghozza a téli időt.

(fotó: András Pintér Photography)