Június 24. Hétfő, Iván

Itt a fagyos tél!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Fagyos és napos reggelre ébredünk advent első vasárnapján. A sok napsütést követően nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de estig sehol sem lesz csapadék. Reggel -7 és -1, délután +2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatás nem valószínű.

Hétfőn délutánig borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: a főváros és az Északi-középhegység térségében havazás, havas eső, máshol eső, illetve a csapadék szűnésével a Dunántúlon is lehet mutatóban havas eső, hózápor. Az ÉNy-i szél megerősödik. A hőmérséklet +1 és +6 fok között alakul - DK-en lesz a legenyhébb idő. Az északi tájakon síkvidéken 2-10, a hegyekben 5-20 cm-es hó várható.

Kedden csökken a felhőzet, egyre többfelé fordul naposra az idő. Az ÉNy-i szél erős lesz. Reggel -2, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön reggelente párás, napközben változóan felhős időre van kilátás, legalább néhány órás napsütéssel. Hó vagy eső nem lesz. A hajnalok hidegek lesznek, országos fagyra készülhetünk, délutánonként is csak 1-6°C ígérkezik.

(fotó: Béres Attila)