Július 14. Vasárnap, Örs, Stella

Hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton erős hidegfront okoz szeles időt, miközben egyre többfelé süt ki a nap. A felhőátvonulásokból elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben és északkeleten hózápor is lehet. Reggel 0, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap derűs és fagyos reggelre ébredünk advent első vasárnapján. Napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak késő estétől lehet. A DK-i szél megélénkül. Reggel -7 és -1, délután +2 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn borult, csapadékos időre számíthatunk, délutántól egyre kevesebb helyen csapadékkal. Az ország nagy részén eső várható, de a kb. Budapest-Eger-Debrecen vonaltól északra havas eső, hó is lehet. Az Északi-középhegységben néhány cm-es hó hullhat. Az ÉNy-i szél megerősödik. +1; +6 fok valószínű délután.

Kedden reggelre párássá válik a levegő, és néhol egész nap megmarad a rétegfelhőzet. Máshol azonban gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Reggel -2, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán tartósan ködös, és nagyrészt napos területek váltakoznak. Csapadék nem alakul ki. Reggel -7 és -2, délután 1 és 5 fok között várható.

(fotó: Cyclonerik)