Május 26. Vasárnap, Evelin

Hétvégétől téli fordulat!

null

Pénteken napközben ugyan szakadozik a felhőzet, de még így is nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Már csak szórványosan alakul ki eső, zápor. A szél fokozatosan ÉNy-ira fordul és megélénkül. 9 és 14°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás kezdődik.

Szombaton az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd délután záporok, északon és keleten már hózáporok fordulnak elő. Erős lehűlés várható: délután már csak 5-6°C valószínű.

Vasárnap eleinte derült idő lesz, majd napközben megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől alakul ki. A szél DK-ire fordul és néha megélénkül. A fagyos reggelt hideg nappal követi, délután is csak 2-6°C ígérkezik.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: északon havazás, délen havas eső, eső, hó vegyesen lehet. Az ÉNy-i szél erős, néhol viharos lesz. Reggel -1, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk, tehát olvadni fog a hó.

Kedden párás, több helyen ködös lesz a reggel, és akár nagy területen egész nap ködös, ködfelhős maradhat az idő. Reggel 0, délután +2 fok körül valószínű a hőmérséklet.

(fotó: Gábor Havel)