Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Hétvégétől támad a tél

null

Kedden aDunántúlon tartósan rétegfelhős maradhat az ég, míg keleten legalább pár órás napsütésben reménykedhetünk. Számottevő csapadék sehol sem lesz. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

Szerdán reggel ismét párássá válik a levegő, napközben pedig erős felhősödés valószínű. Kora estétől nyugat felől elered az eső. A déli szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Első körben délig, majd átmeneti szünet után estétől ismét többfelé lesz eső. 10 és 15 fok közé enyhül átmenetileg az idő. Élénk lesz a változó irányú szél.

Pénteken hajnalban, reggel még több helyen eshet az eső, majd csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Az ÉNy-i szél megerősödik.12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén szombaton felhőátvonulásokra, futó záporokra és erős szélre van kilátás. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap aztán újra beborul az ég, és sokfelé alakul ki eső. Az ÉK-i szél egyre inkább megerősödik, az Északi-középhegységben már havas eső, esetleg hó válthatja fel az esőt.

A folytatásban beköszönt az igazi téli idő: reggelente kemény fagy is lehet, a maximumok is csak 0 fok körül alakulhatnak.

(fotó: András Pintér Photography)