Június 16. Vasárnap, Jusztin

Markáns hidegfront, viharos szél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön hajnalban és reggel még többfelé, napközben egyre inkább már csak keleten, délkeleten várható újabb eső, záporeső. A sokfelé viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, nyugat felől kisüt a nap. Erős lehűlés várható, délután mindössze 11-16 fok várható - ez azt jelenti, hogy sok helyen egyáltalán nem emelkedik napközben a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Pénteken délutánig sok napsütés, tiszta idő várható, majd nyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik. Reggel 4-5, délután 14-16 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és eleinte csak északon, délutántól máshol is előfordul eső, záporeső. 10-15 fok között alakul a maximum.

Vasárnap csökken a felhőzet, változóan felhős időre számíthatunk, és már csak futó zápor alakul ki. Az ÉNy-i szél megerősödik, újabb hidegfront vonul át hazánk térsége felett. 15°C körül valószínű a csúcsérték.

Hétfőn borongós időre van kilátás. Az ÉK-i szél többfelé megélénkül, mellyel ismét hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence területére. Délután csupán 12-13°C várható.

(fotó: pixabay)