Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Esőket és enyhülést hoz a hétvége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken, Mindenszentek napján dél, délkelet felől szakadozott felhőzet sodródik hazánk térsége fölé, ám ebből számottevő csapadék nem alakul ki. A legtöbb napsütésre északon számíthatunk. A DK-i szél megélénkül. Reggel -7 és +4, délután 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunától keletre többfelé, több alkalommal ered el az eső. Nyugaton inkább csak elszórtan lehet csapadék. A déli szél sokfelé megélénkül. 11 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap hajnalban még több helyen lehet eső, majd estig átmenetileg - a viharossá fokozódó déli szél hatására - csökken a felhőzet, délen akár több órára a nap is kisüthet. 13 és 20°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfőn újra beborul az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. Délutántól újra viharossá fokozódhat a légmozgás. 11-16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán marad az igen változékony, borongós időjárás. Többször valószínű további eső, zápor. Kedden a DNy-i, szerdán az ÉNy-i szél erősödhet meg.

(fotó: pixabay)