Május 27. Hétfő, Hella

Keddig tart a kellemes idő

null

Hétfőn akezdeti napos időt követően ÉNy felől - egy gyenge hidegfront hatására - erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan (főleg ÉK-en, majd az Alföldön) alakul ki zápor, esetleg zivatar. 21-26 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden areggeli rétegfelhőzet felszakadozása után sok napsütés, kellemes idő ígérkezik 24°C körüli maximumokkal. A déli szél megélénkül.

Szerdán erősen megnövekszik a felhőzet, és DNy, Ny felől egyre többfelé várható eső, zápor, elsősorban a déli területeken zivatar is. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos szélrohamok lehetnek! 22-23 fok valószínű.

Csütörtökön estig borongós marad az idő. Eleinte a középső és a keleti tájakon, később inkább már csak a Tiszántúlon és délen lesz eső, záporeső. Az ÉNy-i széllel több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe: délután mindössze 13-17 fok várható.

Pénteken napsütésre ébredhetünk, majd napközben újabb felhősödés kezdődik, és késő délutántól kisebb csapadék is előfordul már. 14-19 fokra van kilátás.

(fotó: Oláh Zsolt)