Június 16. Vasárnap, Jusztin

ÉNy-on megkezdődik a változás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn anapsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon, valamint északon zápor, zivatar is kialakulhat. Eleinte a déli, majd délutántól az ÉNy-i szél erősödik meg. ÉNy-on már megszűnik a hőség, itt 23-27 fok várható, máshol még kitart a 30-31°C körüli hőség.

Kedden ÉNy felől mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon többfelé, keletebbre már csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, nyugaton viharos. Erős hidegfront érkezik, hatására jócskán visszaesik a hőmérséklet: a tartósan csapadékos tájakon mindössze 15-20 fok valószínű, a DK-i területeken még előfordul 30 fok közeli maximum.

Szerdán átmenetileg csökken a felhőzet, változóan felhős időre számíthatunk. Az északi szél mérséklődik. Reggel 15, délután 26°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Az ÉNy-ira forduló szél újra megerősödik. 20 és 26 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Pénteken anap első felében még szórványosan lehet csapadék, majd csökken a felhőzet. Az ÉNy-i szél többfelé erős, néhol viharos. A csúcsérték 19 és 24 fok alakul.

(fotó: Cyclonerik)