Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Strandidővel búcsúzik a nyár

Előrejelzés
2019. augusztus 29. 09:11
null

Pénteken csak kevés felhő zavarja a napsütést, zápor, zivatar inkább csak az északi tájakon fordul elő. Folytatódik a rekkenő hőség 30-34°C-kal.

Hétvégén igazi strandidővel búcsúzik az idei nyár: továbbra is sok napsütésre számíthatunk, a megnövekvő gomolyokból esetleg elvétve fordul elő zápor, zivatar. 33 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte marad a napos idő, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is előfordul. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. ÉNy-on megszűnik a hőség, itt 27 fok körüli értékeket mérhetünk, de az ország nagy részén még 30 fok körüli kánikula valószínű.

Kedden markáns változás várható, ugyanis északnyugat felől erős hidegfront hoz drasztikus lehűlést, a viharossá fokozódó széllel. Eső, zápor több helyen kialakul. Lesz olyan hely az országban, ahol délután is mindössze 15-17 fok körülalakul a hőmérséklet - tehát 24 óra alatt jó 10-15 fokos lehűlés ígérkezik. A Tiszántúli tájakon ugyanakkor még mérsékeltebb lesz a hőmérséklet-csökkenés.

(fotó: Lajosné Pék Edina)

hőségkánikulameleghidegfrontnyárjön az őszvége a nyárnak