Június 24. Hétfő, Iván

Jön a hó!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Péntek délutántól havazás kezdődik. Szombaton többfelé hullhat összefüggő hótakaró, de elsősorban nyugaton jócskán zsugorodhat a hóréteg a havas eső és az erős olvadás hatására.

Pénteken eleinte változóan felhős lesz, majd beborul az ég. Délutántól a Dunántúlon kiterjedt havazás kezdődik. Az ÉNy-i szél továbbra is erős lehet. Reggel -9 és -3, délután -3 és +1 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton borult időre számíthatunk sokfelé csapadékkal. A kezdeti havazást főleg a Dunántúlon és a főváros környékén havas eső válthatja fel, míg keleten kicsi az esély a vegyes halmazállapotra, végig hó hullhat. A lehulló hó mennyisége kb. 2és 10cm között változhat, tartósabban megmaradó hó a magasabban fekvő tájakon várható. A síkvidéki nyugati területeken olvadni fog a hó a fagypont feletti hőmérsékletek miatt. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Vasárnap délelőtt még borongós idő valószínű, főleg nyugaton újabb havazással, hózáporokkal. Délután aztán jelentősen csökken a felhőzet, kisüt a nap. Erős marad a légmozgás. +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

(Lead kép: mti, modellkép: wxcharts.eu)