Május 29. Szerda, Magdolna

Jön a hó! - frissítve

null

A hétvégén DNy felől mediterrán ciklon éri el hazánkat, miközben ÉK felől hideg levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A bizonytalanság ugyan még nagy, de egyre valószínűbb, hogy péntek délutántól vasárnapreggelig többfelé (főleg délen) havazhat. A jelen számítások szerint délen akár 15cm-es hótakaró is képződhet.

Pénteken DNy felől egy mediterrán ciklon felhőzete borítja be az országot. Délutántól DNy felől egyre többfelé kezdődhet havazás. Az ÉK-i szél egyre inkább megélénkül. Reggel -7 és -1, délután -1 és +4 fok várható.


Szombaton túlnyomóan borult időre van kilátás sokfelé havazással. ÉNy-on, É-on lehet a legkevesebb, délen a legnagyobb (akár 15-17cm) mennyiség. DK-en havas eső, ónos eső is lehet. A megerősödő É-i, ÉK-i szél a fagyos tájakon hófúvásokat okozhat. Téli útviszonyokra készülhetünk, többfelé havasak, síkosak lehetnek az utak. A hófúvással érintett részeken nehéz lehet az előrejutás.


Vasárnap hajnalban még többfelé hullhat a hó, majd napközben megszűnik a csapadék. Párás, foltokban ködös idő lesz. 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

(Lead kép: Kortyis Dávid, térkép: wxcharts.eu)