Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Erős hidegbetörést, akár havat hozhatnak 2019 első napjai! BÚÉK!

null

Szerdán markáns hidegbetörés várható, a hétvégén akár havazhat is. Támad a tél!

Újév napján napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható eső, majd havas eső, a hegyekben már hó is hullhat. Eleinte a DNy-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán az erősen felhős égből eleinte havas esők, majd hózáporok fordulnak elő. Néhol akár hózivatar is kialakulhat. Markáns lehűlés várható viharossá fokozódó ÉNy-i széllel. +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön még hidegebb levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe a viharossá fokozódó széllel. Reggel már országos fagy lesz, délután is csak 0 fok körül várható a hőmérséklet. Elszórtan lehetnek hózáporok.

Pénteken borongós, hideg téli időre van kilátás. Főleg a Dunántúlon fordulhat elő hószállingózás. Erős marad a légmozgás. Reggel -5 fok körüli fagy valószínű, de néhol -10 fok körüli zord hideg is lehet. Délután több helyen egész nap fagyhat!

Szombaton beborul az ég, és eleinte csak elszórtan, déltől többfelé valószínű havazás (jelen számítások szerint 3-10 cm-es hó hullhat). A csúcsérték 0 fok körül alakulhat.


Vasárnap hajnalban és reggel még havazhat, majd csökken a csapadékhajlam. Napközben még hózáporok előfordulhatnak. Az élénk, olykor erős ÉNy-i, É-i szél hófúvásokat okozhat. Reggel -5, délután 0 fok ígérkezik.

(lead kép:Tothné Réti Ibolya, térkép: wxcharts.eu)