2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Térképes előrejelzés

Eső, majd hózápor viharos széllel - markáns hidegfront jön!

Hétfő

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délutánig sokfelé, délutántól a Dunától keletre várható kiadós eső, zápor, néhol beágyazott zivatar. Estétől csökken nyugat felől a felhőzet, ezzel együtt keleten gyengülő, de már egyre inkább vegyes, vagyszilárd halmazállapotú csapadék hullhat. Nagy területen fokozódik viharossá az északi, északnyugati szél, mellyel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Markáns lehűlés várható, erős hidegfronti hatással számolhatunk. A maximum már csak 9-10 fok körül alakul. Az autósoknak az erős oldalszél, a vizes útszakaszok miatt kell óvatosabban vezetniük, illetve estefelé az Északi-középhegységben átmenetileg télies útviszonyok is kialakulhatnak.

Kedd

Délelőtt többórás napsütés valószínű, majd délután egyre több gomolyfelhő érkezik, melyekből főleg az ország északkeleti felén alakulnak ki havas eső-, illetve hózáporok. Sokfelé marad viharos a szél. Reggel már gyengén fagyhat, délután is csak 5-10 fok lesz. Télies időnk lesz!

Szerda

Eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Nem lesz estig csapadék. Reggel országos fagyra készülhetünk (-10, -2 fok), délutánra már 10 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé alakul ki eső, záporeső - elsősorban a délutáni óráktól. 9-14 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek

Változóan felhős időre van kilátás, és már csak elszórtan fordul elő zápor. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, mellyel melegebb levegő érkezik: délután már 13-20 fok lesz.

Szöveges előrejelzésünk az egész ország területére vonatkozik, általános képet mutat az időjárás várható alakulásáról. Régióspecifikus előrejelzést városnévre keresve kaphatsz!

Ezek is érdekelhetnek