Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Az ENSZ főtitkára szerint a "klímapusztulás" megkezdődött

Éghajlat
2023. szeptember 18. 11:00
null

Jelenleg is komoly hatást gyakorol időjárásunkra a “kisfiú” és ez így is marad még sokáig. Az EL Nino jelenség természetes folyamat, sajnos azonban felerősíti a klímakatasztrófa okozta időjárási jelenségeket, erősen a szélsőségek felé tolva azokat.

kép: chemtrust.org

A gyakorlatban ez a hőség, pontosabban a meleg-rekordok terén mutatkozik meg nyáron, de a tél sem lesz eseménytelen, hiszen itt is szélsőségekre lehet számítani. A trend szerint a tél eleje várhatóan csapadékosabb lesz, míg a tél vége hidegebb a megszokottnál.

Az El Ninot érdemes komolyan venni – ahogyan a klímakatasztrófát is kellene – hiszen egyik jellemzője, hogy Dél-Európában több csapadékot eredményez, ez pedig jelenleg nem is szorul több magyarázatra.

kép: medium.com

Hogy pontosan meddig lesz jelen az életünkben az El Nino, azt nem igazán lehet megmondani, de az biztos, hogy 2024-ben még javában beleszól az időjárásunkba, hiszen az 5-7 évente érkező kisfiú jellemzően 1-2 évig van jelen, mielőtt átadja helyét más jelenségeknek. Az ENSZ főtitkára sem aprózta el a dolgot, egyenesen a klímapusztulás kezdetének nevezte a mostani állapotokat.

kép: shutterstock

A világszervezet szerint a politikusok még most sem veszik elég komolyan a fenyegetéseket, holott elég jól látszik, hogy a klímakatasztrófa más, természetes jelenségeket is felerősítve olyan pusztítást végez, mely már gazdaságilag is erősen megterhelő, vagyis a lépések szükségessége egyre nagyobb összegekben fejezhető ki.

lead kép: uniteforchange.comm

klímakatasztrófaEl Ninocsapadék