Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Mehetnek a használt mobilok, táblagépek, töltők és hasonlók az Auchanba is!

null

Passzold Vissza Tesó! Ismerős a szlogen? Igen, ez a használt, már elavult, a fiókban lapuló mobiltelefonok második esélye, illetve nekünk, a tulajdonosoknak egy remek alkalom arra, hogy szabaduljunk a háztartásokban képződő veszélyes hulladék mintegy 1/3-át adó készülékektől.

Mohóságunkban két-három évente cseréljük a mobilunkat. Igaz, sokszor kénytelenek vagyunk, mert vagy elévült, így a munkánkhoz már nem tudjuk megfelelően használni, vagy pedig törik, kopik, leáll - hiszen nem túl hosszú az élettartamuk, sajnos.

Elképesztő mennyiségű mobil kerül használaton kívülre évente, holott ezekben a készülékekben igen nagy mennyiségben található réz, ezüst és arany – hogy csak hármat említsünk a mobilokból visszanyerhető 17 féle fém közül. És igen, ezeknek a fémeknek a nyersanyagként való bányászata egy picit sem fenntartható vagy környezetbarát, ráadásul tátongó tájsebeket okoz világszerte.

A Passzold Vissza Tesó! - kezdeményezéséhez a Föld napja alkalmából az Auchan is csatlakozott, így most egy hónapig, május 22-ig leadhatóak a használt mobilok, vezetékeik és töltőik, sőt, a kisebb elektromos eszközök (tabletek, GPS-ek, stb.) is leadhatóak az áruházakban. Ezzel nem csak helyhez jutunk végre a fiókokban, hanem a körforgásos gazdaságot is támogatjuk!

képek és lead kép: shutterstock