Június 13. Csütörtök, Anett

Szigeteljen kenderrel!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A lakások és házak szigetelése talán még sohasem kapott akkora figyelmet, mint napjainkban. De a szigetelő anyagok környezetre gyakorolt hatása sajnos igen magas, a hungarocell és a kőzetgyapot sem éppen környezetbarát - bár a velük elért energiamegtakarítás miatt mindenképpen hasznosak a bolygó számára is!

Ugyanakkor létezik egy olyan anyag is a piacon, melyből mostanra már biztonságos, modulárisan gyártott, illékony mérgező vegyületektől és toxinoktól mentes szigetelést lehet készíteni, ráadásul ennek szénlábnyoma negatív, vagyis képes csökkenteni az építkezések környezetre gyakorolt hatását is.

Ennek az az oka, hogy ez a szigetelés kenderből készül. Ez a növény pedig elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Azon túl, hogy kifejezetten gyorsan nő, igénytelen és igen nagy mennyiségben képes megkötni a CO2-t. Ipari felhasználása révén pedig további jó tulajdonságai is előtérbe kerülnek, mint az, hogy rendkívül jó szigetelőanyag készülhet belőle.

A környezettudatos építkezések terén a szalmaépületek, a könnyűszerkezetes házak vagy éppen a vályogépületek egyre jobban előtérbe kerülnek, mert bár lehet, hogy nem olyan tartósak, mint egy téglaépület, de 100 évre így is lehet velük tervezni, és hőszigetelő képességük, környezeti lábnyomuk illetve az építési idő tekintetében is köröket képesek verni a téglaépületekre.

képek és lead kép: inhabitat.com