Június 14. Péntek, Vazul

920 halottat követelt 2021 július hónapja az áradások miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Talán Önnek is feltűnt, hogy egyre többet olvashattunk az áradásokról és az azokhoz kapcsolódó katasztrófákról a múlt hónapban. Igaz, most hozzánk közelebbi területek is érintettek voltak, és a Németországban, Belgiumban és Hollandiában zajló események sajnos sok halálos áldozatot is követeltek.

kép: FloodList

De nem a közelség miatt érezte, hogy sok ilyen esemény volt. Sajnos tény, hogy 2021 júliusában több, mint 200 komoly károkat okozó áradással kellett szembenézni világszerte (ebből 120 csak Európában), ezzel pedig a legrosszabb hónapok között is előkelő helyre keveredett a múlt hónap.

kép: bbc-reuters

Az áradások a súlyos anyagi károk mellett rengeteg halálos áldozatot is követeltek. Már csak a Nyugat-Európát érintő krízis is 219 emberi életet követelt, de akkor még számolni kell az Indiát, Pakisztánt, vagy éppen Kínát érintő eseményekkel is, hiszen a katasztrofális esőzések itt is rengeteg halálos áldozatot szedtek.

Ennek megfelelően csak a múlt hónapban összesen 920 ember vesztette életét áradások következtében, és ez a szám messze nem tartalmaz minden időjárási jelenség kiváltotta katasztrófát, “csak” az áradások okozta veszteségeket.

kép: bbc-getty

A klímakatasztrófát lehet tagadni, lehet nem egyet érteni vele, de tény, hogy a szélsőségessé váló időjárás ehhez a jelenséghez kötődik. Igen, máskor is voltak hasonlóan nagy esőzések, de nem ennyire gyakran, és nem ilyen széles körben. Márpedig mostantól sajnos ez lesz a megszokott, ezzel kell valahogyan megbarátkozni, hiszen a klímaváltozás elleni harc nem megy valami jól az emberiségnek.

kép: bbc-AFP

lead kép: mothership.sg