Június 25. Kedd, Bocsárd

Itt a megoldás a klímakatasztrófára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ültessünk fákat. Ez nem nehéz, nem is olyan költséges, mint egy új tanulmány kidolgozása és gyártásra kész előállítása, nem utolsó sorban pedig a bolygó mellett a biodiverzitást is meg tudjuk őrizni. Ültessünk fákat!

Tudományosan

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete egy svájci tanulmányra hivatkozva állítja: a klímakatasztrófa elkerülésének máig leghatékonyabb, és egyetlen igazán működő megoldása, ha fákat ültetünk, méghozzá sokat.Egészenpontosan egymilliárd hektárnyit.

kép:iflscience.com

Ez a méret nagyjábólKínaterületével azonos, vagyis valóban nem kevés, de a Zürichi Műszaki Egyetem szakemberei szerint rendelkezésünkre áll a terület, legalábbis 900 000 000 hektár biztosan. Ezt a kijelentésüket egy olyan mérésre alapozzák, melyhezsegítségülhívták a Googletérképszoftverltis. És ezek csak azok a területek, melyek szabadon állnak a rendelkezésünkre, a városok nagy léptékű fásításáról ebben nincsen szó.

Sok fa - kevés szén-dioxid

Tény, hogy ha ma elkezdjük a fásítást, akkor is évtizedek kellenek ahhoz, hogyazerdőségek teljesen kifejlődjenek, vagyis szükség lehet az alternatív, áthidaló megoldásokra is, de a végső, igazi lehetőség mégiscsak ez. A hatalmas erdőségek ugyanis mikor kifejlődnek 200 gigatonnányi szén-dioxid megkötésére lennének képesek, ez pedig az iparosodás kora óta a levegőbe juttatott co2 mennyiség kétharmadát jelenti, ami elképesztően hatalmas szám. Összességében így a légköri szén-dioxid 25%-kal csökkenne le, ez pedig hatalmas előrelépés lehetne.

kép:utne.com

A faültetés nem nehéz, csupán csinálni kell. Persze érdemes figyelni arra is, hogy ne tájidegen növényeket használjunk, és hogy lehetőleg ne olyan helyekreültessünk, ahol esélyük sincsen a túlélésre. De mindent összevetve nem nehéz feladat. Egyenként is sokat tehetünk, és ehhez még csak nem is kell külön pénzt költeni. Egy nagyon hasznos kezdeményezés terjed az interneten, amihez bárki bátran csatlakozhat.

Itt a nyár, az emberek sok gyümölcsöt esznek. A barackok,szilvák,stb. magját ezentúl ne dobjuk a kukába, hanem szárítsuk meg, és tegyük egy papírzacskóban a kocsiba. Ha pedig olyan helyen járunk, mely kívül esik a városon, láthatóan elhagyatott, akkor csak dobjuk el a magokat. Ezeknek egy részéből jó eséllyel fák fognak növekedni, így pedig mi is sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért, a bolygó élhetőségének megőrzéséért.

lead kép:nasdaq.com