Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Még várat magára az elektromos utasszállító

null

Elon Musk igazi úttörője a megújuló energiák hasznosításának, és vannak új ötletei is, melyek megvalósításra várnak. Egyelőre azonban fontosabb dolgok foglalkoztatják, így elmondása alapján, még várni kell a következő elképesztő találmányára

Túl késő?

Egy YouTube show-ban kérdezgették Muskot az új elképzeléseiről, de más is szóba került. Az adás egy olyan államból érkezett, ahol a fű legális, így a Tesla vezér nézeteit egy füves cigi, és némi whisky társaságában fejtette ki.

Az egyik fontos kérdés, mely előkerült a beszélgetésben, hogy van-e értelme egyáltalán a környezetvédelemnek, a megújuló energiákra való átállásnak, vagy ez az egész már veszett fejsze nyele, és már túl késő bármit is tenni.

kép:cleanmalaysia.com

Musk mindannyiunk szerencséjére bizakodó volt, és nem mondott le az emberiségről, ugyanakkor azt is elmondta, hjogy a mostani ütemen gyorsítani kell, mert így könnyen kifuthatunk az időből.

„Fontos, hogy felgyorsítsuk az áttérést a megújuló energiára. Ezért fontos, hogy mihamarabb váltsunk elektromos autókra. Egy őrült játékot játszunk. Szenet hozunk fel mélyről, hogy az atmoszférába pumpáljuk azt. Ez őrület! Nem szabadna ezt csinálnunk. (…)

Tudod, a bizarr az egészben, hogy egyértelmű, hogy hosszú távon ki fogunk fogyni az olajból. Csak valamennyit tudunk kibányászni és elégetni. Kell, hogy legyen fenntartható szállítási és közlekedési, illetve energiahálózatunk. Ezt mind tudjuk. Akkor miért folytatjuk ezt az őrült kísérletet, amelyben több millió tonna szenet hozunk fel a föld alól, hogy az atmoszférába szabadítsuk?” – tette fel a remek kérdést a Tesla vezére.

kép:businesslive.co.za

Ötletek és lehetőségek

A szakember tervei között szerepel egy olyan utasszállító gép is, mely nem csak elektromos hajtású lenne, hanem gond nélkül menne neki a függőleges felszállás, vagy a szuperszonikus sebesség.

Ugyanakkor az is tény – és ezt Musk ki is emelte -, hogy az emberiségnek most nagyobb szüksége van a tökéletes napelemekre, az energiatárolás megoldására, vagy éppen az elektromos autókra, mint egy ilyen utasszállítóra, így ez a terve most még a széfben marad.

lead kép:cnbc.com