Május 2. Csütörtök, Zsigmond

A jövő autója egy guruló terrárium?

e-tech
2023. november 13. 14:00
null

Az, hogy az elektromos közlekedésé a jövő mára nem is kérdés, mostanra inkább csak az jelent kérdőjelet, hogy mekkora szeletet hozhat el az egészből a hidrogén, vagyis a fosszilisek trónfosztása már megtörtént.

A Panasonic azonban egy kicsit tovább gondolta a közlekedés jövőjét. Az autókban nem lesz kormány, sőt, tulajdonképpen magába a vezetésbe sem igazán szólhatunk majd bele, ránk csak az irány meghatározása marad. A jármű magától halad, miközben feltérképezi a környezetét, sőt, megjósolja azok közeli reakcióit, hogy még biztonságosabbá váljon a közlekedés.

De ha nem kell vezetni, akkor az autózás is unalmas lesz. Kivéve persze, ha a cég elképzelései szerint egy hatalmas terráriumban utazunk, melynek mind a négy oldala üveg, benne pedig egy L alakú ülőrészen lehet kényelmesen utazni, előttünk egy hatalmas kijelzővel.

Ez nem érintő kijelző, egyszerűen a gesztusainkra és a hangunkra reagál, és közben nézhetünk filmet, dolgozhatunk, vagy tehetünk, amit csak akarunk. A futurisztikus guruló terráriumot ki is lehet próbálni - vagy legalábbis bele lehet ülni -, igaz, ehhez Japánba kell utazni, mivel az ottani Mobility Show előtt mutatta be a cég, és magán a rendezvényen lehet majd kipróbálni.

képek és lead kép: autonews.autoua.net

Panasonickörnyezetguruló terráriumközlekedés