Május 4. Szombat, Flórián, Mónika

Az elektromos roller most bicikli vagy motor?

e-tech
2023. szeptember 25. 14:00
null

Az elektromos közlekedés nem áll meg az autók lehetőségénél, és nem is csak a tömegközlekedésben jelentkezik. Az elektromos biciklik térnyerése is egyre nagyobb, de az elektromos roller minden bizonnyal az ilyen lehetőségek legnépszerűbbike.

Azonban ez még egy picit kevés. Hiába népszerű, hiába robognak – olykor száguldanak - ilyen kétkerekűn az emberek, ha azt nem tudjuk kategorizálni, pontosabban a Kresz nem tudja... hogy környezetbarát megoldás? Tulajdonképpen igen, bár a lábbal hajtós változatot nem veri kenterbe.

Most azonban változni látszik a helyzet, és végre a helyére kerülnek a dolgok, hiszen sokakat zavar, hogy szinte kötöttségek nélkül lehet a rollerrel száguldozni, miközben azt sem lehet tudni, a Kersz hova sorolja, mikor, kinek van elsőbbsége, tolni vagy hajtani kell a zebrán és még sorolhatnánk.

A szabályozás értelmében azok az elektromos rollerek, melyek végsebessége nem haladja meg a 25 km/h-át kerékpárnak minősülnek majd. A gond igazán azokkal lesz, melyek ennél combosabb sebességre is képesek, mivel ezek segédmotorkerékpár kategóriába esnek majd, vagyis biztosítást is kötni kell rájuk...

képek és lead kép: shutterstock

biciklielektromos rollermotor