Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Elektromosan erősít a Toyota

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az e-autózás térhódítása egyre és egyre nagyobb. Most tekintsünk el attól, hogy mennyire környezetbarát a megoldás, vagy attól, hogy mikor is beszélhetnénk tényleges környezetbarát közlekedésről. Az e-autózásnak bizony van jövője.

Ezt látja a Toyota is, mely gyártó igen sokáig tartotta magát abból a szempontból, hogy nem jelentkezett tisztán elektromos modellel, ellenben a hidrogénhajtással igen erőteljesen foglalkozott. Persze a piacon stabilan jelen volt a hibrid hajtás révén, mely elsőre is ennél a márkánál volt elérhető, és továbbra is nagy reményeket fűznek hozzá.

Most azonban a cég élén változás történt, ez pedig a stratégiába is beleszól. A cég eddig nem épített saját elektromos platformot, így bár már létezik tisztán elektromos Toyota, ennek gyártási költségei igen magasak. Főleg, ha azt vesszük, hogy a cég elképzelései szerint a Tesla elsődleges versenytársává kívánnak előlépni.

A terv szerint egy igencsak hatékony platform létrehozása az első lépés, melyre azután olcsón és könnyen felépíthető a márka elektromos autó kínálata, amivel ár-érték és design tekintetében is komoly kihívóra lelhet a Tesla.

képek és lead kép: shutterstock_