Június 25. Kedd, Bocsárd

Elektromos háromkerekű futurisztikus külsővel, miniatűr szénlábnyommal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

https://inhabitat.com/three-wheel-ev-that-charges-faster-than-your-laptop-is-here/

Az elektromos közlekedés egyre jobban terjed, de ennek azért erősen gátat szabnak az árak. Ahhoz ugyanis, hogy egy elektromos autóba ülhessünk minimum 7 millió forint, vagy ennél jóval több pénz szükséges. Persze alternatívának ott vannak az elektromos robogók, motorok vagy éppen a rollerek.

Munkába járáshoz azonban ezek nem kifejezetten ideálisak, sokan berzenkednek a motortól, félnek a nyeregben. Erre lehet egy jó alternatíva a Nimbus One. A név ismerős lehet a Harry Potter filmek gyors seprűjéről, de semmi közük egymáshoz. A Nimbus One egy háromkerekű járgány, mely két első és egy hátsó kerékkel rendelkezik.

A vezetése a gyártó szerint egyszerű, nem igényel gyakorlatot, hiszen a stabilizáló rendszerek könnyű vezethetőséget adnak. Emellett a Nimbus acélvázzal és légzsákokkal rendelkezik, esőben is használható, és télen sem fagyunk le a nyergéből. Ezért viszont 4 millió forint körüli összeget kell leszurkolni, vagyis azért olcsónak nem lehet nevezni.

Cserében azonban 150 km, vagy a feletti hatótávval rendelkezik – ez függ a modelltől, ami persze az árat is befolyásolja -, és adott esetben akár 1,5 óra alatt is fel lehet tölteni - ez az alapverziós töltővel egy kicsit több, mint 5 órát vesz igénybe.

Két személy szállítására alkalmas, egymás mögött ülve, és gyártása, valamint élettartama alatt is nagyjából csak a fele szénlábnyomot hoz létre, mint egy Tesla 3-as, ami környezetvédelmi szempontból sem mindegy. Mivel kicsi, parkolni is nagyon egyszerű vele, igaz azonban, hogy az árából már egy régebbi típusú, négy személyes elektromos használt autó is bőven kijön, amivel hasonló hatótávban lehet közlekedni, azaz a piacot nagy valószínűséggel letarolni nem fogja.

képek és lead kép: inhabitat.com